
Logisteam Oy on hyväksytty ammattipätevyyskoulutuksia antavaksi koulutuskeskukseksi 2007
Logisteam Oy on hyväksytty ammattipätevyys-koulutuksia antavaksi koulutuskeskukseksi 2007
Kaikki ammattipätevyys- ja jatkokoulutuspäivämme ovat direktiivin (2003/59/EY) mukaisia ja TRAFI:n hyväksymien ohjelmien mukaisia. Räätälöimme ja toteutamme myös yrityskohtaisia ammattipätevyyskoulutuksia yrityksien tarpeiden mukaan ympäri Suomea.
Jatkokoulutuksena toteutettava ammattipätevyyskoulutus on tarkoitettu aiemmin ammatissa toimiville kuljettajille. Ammattipätevyyskoulutuksien tarkoitus on lisätä muun liikenteen, kuljettajien ja kuljetuksien turvallisuutta sekä vähentämää liikenteen ympäristövaikutuksia. Jatkokoulutuksella lisätään turvallisuutta ja jaksamista.
Ajaessaan liikenteessä raskaalla ajoneuvolla kuljettajan on tunnistettava paitsi itseensä ja ajoneuvoonsa liittyvät riskit myös muihin kuljettajiin ja heidän ajoneuvoihinsa, kevyeen liikenteeseen, tieliikenneympäristöön ja -oloihin sekä työtehtäväänsä liittyvät riskit. Kuljettajien taitoa toimia liikenteessä ennakoiden ei voida koskaan tarpeeksi korostaa. Lähde: Liikenneturva
Koulutuksista käytetään joskus myös nimitystä direktiivikoulutus.
Tarpeitasi vastaava ammattipätevyyskoulutus
Tarpeitasi vastaava ammattipätevyys-koulutus
Kaikki Logisteam Oy:n ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivät ovat TRAFI:n hyväksyttyjen ohjelmien mukaisia. Räätälöimme myös yrityskohtaisia koulutussisältöjä juuri yrityksenne tarpeiden mukaan.
Ketä perustason ammattipätevyys koskee
Sinun tarvitsee hankkia perustason ammattipätevyys, jos
- linja-auton ajo-oikeutesi on alkanut 10.9.2008 tai sen jälkeen
- kuorma-auton ajo-oikeutesi on alkanut 10.9.2009 tai sen jälkeen
Perustason ammattipätevyyskoulutuksen suorittamisesta voi lukea lisää Trafin sivustolta »
Ammattipätevyyskortti tai merkintä ajokorttiin
Ammattipätevyys-kortti tai merkintä ajokorttiin
Ammattipätevyyttä osoittava merkintä voidaan tehdä myös ajokorttiin, jos hakija täyttää ammattipätevyyttä koskevat vaatimukset sekä tieliikennelaissa tai sen nojalla säädetyt ajokorttiluvan myöntämisen edellytykset. Ammattipätevyyttä osoittavan merkinnän tekeminen ajokorttiin edellyttää uuden ajokortin hakemista ajovarman raskaankaluston toimipisteestä.
Jos ajat myös ulkomailla, hae itsellesi erillinen ammattipätevyyskortti.
Ammattipätevyys vs. ajo-oikeus
Ajo-oikeus
Ammattipätevyys
Ne henkilöliikenteen linja-autonkuljettajat, jotka ovat suorittaneet ajo-oikeuden ennen 10.9.2008 ja tavaraliikenteen kuorma-autonkuljettajat, jotka ovat suorittaneet ajo-oikeutensa ennen 10.9.2009 eivät ole velvoitettuja suorittamaan perustason ammattipätevyyttä. Heille riittävä on jatkokoulutus eli 35 tuntia (7 h *5 koulutuspäivää). Koulutukset voivat koostua teoria-, verkko tai ajo-opetuksesta tai näiden yhdistelmistä. Ammattipätevyyskoulutukseksi käyvät ainoastaan Trafi:n hyväksymät koulutusohjelmat.
HUOM! Varmista ennen koulutukseen menoa, että koulutus on ammattipätevyyspäivä.
Sinun tulee saada 14 vuorokauden sisällä todistus suoritetusta jatkokoulutuspäivästä jokaisen jatkokoulutuspäivän jälkeen. Todistukset tulee säilyttää huolellisesti, jotta ammattipätevyyttä voidaan hakea. Todistus on hyödyllinen, jos koulutuspäivästä on kulunut vuosia ja merkintä ei jostakin syystä näy kuljettajatietopalvelussa, kun kuljettajan ammattipätevyyden hakemisen aika tulee. Hyväksytty koulutuskeskus huolehtii ammattipätevyysvelvoitteistaan, tietojen oikeellisuudesta ja vastaa niistä Trafille, joten vaadi todistus käydystä päivästä. Näin varmistut, että koulutus on varmasti ollut ammattipätevyyskoulutuksen tavoitteiden mukainen ja tietosi ja koulutuksesi on asianmukaisesti ilmoitettu rekisteriin.
Uuden todistuksen voi pyytää siitä koulutuskeskuksesta jossa koulutus on suoritettu. Todistuksen saa usein eri korvausta vastaan, meiltä uusi todistus maksaa postikuluineen 8 €. Omat koulutuspäivät voi myös tarkistaa Trafin:n sähköisessä palvelussa Trafin kuljettajatietopalvelu.
HUOM! Ammattipätevyyskortti tai merkintä haetaan 1.1.2016 alkaen liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta, asiointi paikka on Ajovarma Oy:n ammattiliikenteen palvelupiste.
Ensimmäinen ammattipätevyys astuu voimaan viimeisen ammattipätevyyspäivän päivämäärästä. Mikäli haet jatkoa voimassa olevalle ammattipätevyydellesi, voit tehdä sen 5 suoritetun jatkokoulutuspäivän jälkeen, aikaisintaan 6 kk ennen nykyisen lupasi päättymistä. Uusi ammattipätevyysjakso alkaa siis vasta, kun vanha lupa umpeutuu. Uusiminen kannattaa kuitenkin hoitaa ajoissa.